Petit

Bio

Petit neix el 2006 com a resposta a les inquietuts musicals i poètiques del mallorquí Joan Castells. Les influències de la música britànica i les d’arrel americana es fusionen amb la seva particular visió del món.
La música del mallorquí, cos i ànima d’una formació en constant mutació, ha estat vinculada a la de bandes com American Music Club, Bon Iver o Eef Barzelay; i les seves lletres a les d’un Tom Waits abstinent o al desampar d’un Bukowski del segle XXI. L’amor per la senzillesa de les coses es combina amb la sinceritat de qui reconeix que, en l’esser humà, les febleses són el complement perfecte de la força que ens permet anar un poc més enllà. Encalçant somnis, fugint de malsons.
En aquesta trajectòria, Petit ja ha obert escenari per a bandes com The Wedding Present o Eef Barzelay, ha estat elegit pel seu primer EP (‘Soulsaver Bird’) com una de les millors demos del 2006 per Mondo Sonoro. Ja en el 2009, amb el seu primer disc llarg ‘Loveshines Firefly’, un cant a la dignitat de la tristesa, rep l’aplaudiment de públic i de la crítica i participa en la primera edició del festival MonkeyWeek i és seleccionat per a anar de gira amb el programa Artistas en Ruta l’hivern del 2010.
És al llarg d’aquest any que Joan Castells troba temps per a produïr i mesclar el debut d’un nou talent mallorquí: Llorenç Rosselló. Treballant junts neix el disc de Poomse, ‘Tomorrow will come and it will be fine’ (Foehn Records / 2010).
Ja instal·lat a Barcelona, Petit es centra en la composició de nou material que veu la llum l’estiu de 2011, quan enregistra ‘The Blackbird Daisy EP’ i la seva veu es combina amb magistral màgia amb la de Mia Salazar (The Big Head Troubled Boy).
Aquí el músic vesteix les seves noves cançons amb melodies nocturnes, d’orquestració elegant. Temes crus i íntims. L’equilibri i fil conductor es troba en una veu madurada, rugosa i aspre que cavalca sobre una omnipresent guitarra acústica. Els contrabaixos d’Alberto Pérez i la bateria de Lluis Bestard (El Diablo en el Ojo) complementen un so mesclat per Magí Batalla i embolcallat tot amb un preciós disseny gràfic de Paula Bonet.